26 Aralık 2011 Pazartesi

Şule'den Uzak Doğu Lezzetleri

Tavuk Kanadı

Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
1 kahve fincanı bal
2 kapak soya sosu
Beyaz susam

Yapılışı:
1 kg tavuk kanadı güzelce yıkanır, 1 kahve fincanı bal, 2 kapak soya sosu ve beyaz susam  ile güzelce harmanlanır. Daha sonra cam bir kaba konulur, orta hararetli fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen taraf alt üst edilir, böylece her iki tarafın da kızarması sağlanır. Fırından çıkan kızarmış tavuk kanatları servise hazırdır.


Fried Rice

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet yumurtadan yapılmış omlet (ince ince kesilerek)
2kapak soya sosu
Aşağıdaki malzemeler ağız tadına ve arzuya göre seçilir;
Salam (ince ince kesilerek)
Mantar (ince ince kesilerek)
Bezelye
Havuç (ince ince kesilerek)
Karides
Tavuk (ince ince kesilerek) vb...
Tuz

Yapılışı:
2 su bardağı pirinç bir gün önceden haşlanır ve buzdolabına konur. Yukarıda sayılan malzemeler 2-3 kapak soya sosu ile birlikte kavrulur. Daha sonra haşlanmış pirinçle karıştırılıp, garnitür ya da meze olarak sunulur.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder