25 Mart 2014 Salı

Pazılı Mısır Ekmeği...

 
Kurutulmuş domates, dolmalık fıstık, kırmızı pul biber ve biraz tuzla harmanlanmış ve kavrulmuş pazılar bir tarafta beklerken, tepsiye serilmiş pişirme kağıdının üzerine bir parmak kalınlığında mısır unu konur, içine bir çay kaşığı limonda eritilmiş karbonat konmuş suyla ıslatılır. Hazırlanan pazı karışımı ıslatılmış mısır ununun üzerine konur. En üste malzemenin üzerini kaplayacak şekilde tekrar mısır unu serpilir ve karbonatlı su karışımı ile yine ıslatılır. En sonunda pişirme kağıdı yardımı ile üstüne iyice bastırılır ve fırına atılır. Üzeri kızardıktan sonra arzuya göre tereyağı sürülebilir. İstenilen şekilde kesilerek sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...
       
 

 

Izgara Kabak Ruloları...


 
 
Kabakları ince ince boyuna doğrayıp pişirme kağıdının üzerine diziyoruz, bir fırça marifetiyle yağlıyoruz ve alt üst açılmış fırında ızgara hale getiriyoruz. Daha sonra nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kavrulmuş cevizlerle harmanladığımız rokaları arasına koyup kabakları rulo yapıyoruz. Üzerine taktığımız kürdanla sabitliyor ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun...

24 Mart 2014 Pazartesi

Semizotu, Enginar, Avakado Salatası...




Semizotu, enginar, avakado, renkli biberler ve kaju fıstığı ile nefis bir salata; zeytinyağı, nar ekşisi ve himalaya tuzu ile de tatlandırınca harika...

Portakal Kabuğu'nda Çikolatalı Kek.

 
 
Pazar sabahı kahvaltısı için sıkılan portakalların kabukları kakaolu kekimize kalıp oldu, harika bir tarif; 

Malzemeler:
2 yumurta 
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı süt, bir su bardağı un
2 kaşık kakao
Yarım paket kabartma tozu
80gr ben mari usulü eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı:
Tüm malzemeler sırasıyla, önce yumurta ve şeker çırpılarak, yağ, portakal suyu un , kakao ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır ve en son çikolata konur, 180 derece fırında pişirilir. Üzerine portakal kabukları minik minik doğranıp ya da rendelenip konunca da güzel oluyor. Ayrıca limon kabukları da saklanılıp kullanılırsa süper olur, bilginize.

Afiyet Olsun...