30 Kasım 2013 Cumartesi

Semra'nın Haşhaşlı Tatlısı...



Malzemeler:
 
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 bardak irmik
1 bardak un
2 bardak haşhaş
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Yapılışı:
Şeker ve yumurta bol bol çırpılır, daha sonra diğer malzemeler karıştırılır. Arzuya göre vanilyayı 2 paket koymak mümkündür. 
Şerbeti:
3 bardak şeker,  4 bardak su ile kaynatılır, 5 dakika sonra 1/2 limon suyu katılıp biraz daha kaynatılıp her ikisi de ılıkken şerbet kekin üstüne dökülür. Kaymaklı dondurma ve çiğ badem ile servis edilir.
 
Afiyet Olsun...

Sevtap'ın Böreği....


Malzemeler:
3 yufka
150gr tereyağı
1 yemek kasığı sıvı yağ
Yarım bardak su
Arzu edilen iç malzeme(kıymalı, peynirli vb.)
 
Yapılışı:
Yağlar karıştırılır, serilen yufkaların üzerine kat kat sürülür.
Arzu edilen malzeme yufkanın üzerine konur. 
Şerit şerit kesilen yufka muska seklinde katlanır.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülür.
180 derece fırında alt üst pişirilir.
Sıcak servis  yapılır.
Afiyet Olsun...