16 Nisan 2013 Salı

Rozita'dan bir lezzet daha; Levrek Marin...

Malzemeler:
1kg levrek (ince ince kesilmiş)
3 çay bardağı kadar zeytinyağı
En az 6 tane limon
Tuz
Hardal
Curry
Çekilmiş karabiber

Yapılışı:
Tüm malzemeler karştırılır. Avakado ile servis yapılır.

Not: İnce ince kesilmiş levrek temin edebilmek için tavsiye; 'Dostlar' Rozita'nın Balıkçısı 0212 528 13 98

Afiyet Olsun...

Rozita'nın Somon Sashimisi...



Malzemeler:
1 kg parmak olarak kesilmiş çiğ somon balığı
2 çorba kaşığı soya sosu
2,5 bardak portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğu

Yapılışı:
Tüm malzemeler biraraya getirilerek 2-3 saat bekletilir.
Soya filizi ile servis edilir.

Not: Somonu kesilmiş olarak temin edebilmek için; 'Dostlar' Rozita'nın Balıkçısı 0212 528 13 98

Afiyet Olsun...

Cüneyt'in Somon Tarifi...

Malzemeler:
1 bardak şeker
1 bardak kaya tuzu
Biraz kişniş
Fileto somon

Yapılışı:
Malzemeler üst üste konarak 3 gün bekletilir. Daha sonra dereotu vb ile süslenerek servis edilir.

Afiyet Olsun...


Gülay'ın Muhallebisi...

Malzemeler:
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1/2 paket krema

Karamelize etmek için:
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su
Biraz krema

Yapılışı:Tüm malzemeler ocakta muhallebi gibi pişirilir. İçine 1/2 paket krema konur ve karıştırılır.
Cam bir kaba dökülür.

Ayrı  bir yerde 4 yemek kaşığı şekeri karamelize edilir. 1/2 çay bardağı su  ve biraz krema ilave edilir. Bu karışım servis sırasında üzerine dökülmek üzere hazırlanır.
Daha süslü bir görüntü için bir milfoy hamuru fırınlanır ve kırık kırık yapılıp en üste yerleştirilir, soğutulduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet Olsun...

 

Nişastalı Pasta...

Malzemeler:
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay  bardağı şeker
1 paket vanilya yada 1 tatlı kaşığı damla sakızlı reçel

Yapılışı:Tüm malzemeler tencerede kaynatılır ve muhallebi haline getirilir.

Başka tencerede;

Malzemeler:6 çay bardağı  vişne suyu
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı şeker
Yapılışı:Tüm malzemeler tencerede kaynatılır ve muallebi haline getirilir.

Birlikte Yapılışı:
Yuvarlak çukur cam kaba önce beyaz muhallebi dökülür, sonra hemen ortasına yavaş yavaş vişneli muhallebi dökülür. En iyi sonuç için bir gün önceden yapılması önerilir. Soğutulduktan sonra dilimleyerek servis yapılması gerekir.
.
Afiyet Olsun...

Not: Ortası kırmızı etrafı beyaz oluyor, çok güzel bir görüntü...

Bir Adıyaman Lezzeti; Çullu Köfte...

Aslında bu güzel Adıyaman lezzeti için bildiğimiz kadınbudu köftenin bulgurla yapılanı desek yerinde olur. Eğer kızartarak yapmazsak daha sağlıklısı olduğu da söylenebilir hatta...

 

Malzemeler:
300 gr köftelik kıyma (arzuya göre, daha az et isteyenler için 200gr alternatifi de olabilir)
1 su bardağı ince bulgur (200gr kıyma kullanılırsa 2 bardak bulgur kullanılması gerekir)
1 yumurta
Kimyon
Karabiber
Tuz
Maydanoz
1 baş soğan (ince kıyılmış taze soğan da olur)
3 bardak su (haşlamak için)
Üzerine domates sos (ya da sarımsaklı yoğurt)

Yapılışı:
300 gr köftelik kıyma, ya da daha az etli sevenler için 200 gr kıyma listedeki tüm diğer malzemelerle karıştırılarak köfte şeklinde yoğrulur. 200gr kıyma kullanılırsa 2 bardak bulgur kullanılması gerekir. Yoğurulan karışım uzun vea top top köfteler halinde şekillendirilir ve sıcak suya atılarak haşlanır. Arzuya göre haşlanmış köfteler yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Bir servis tabağına alındıkan sonra üzerine domates sos ya da sarımsaklı yoğurt konulur, maydanozla süslenerek servise hazır hale getiririlir.

Daha sağlıklı bir alternatif için zeytinyağı ile yağlanmış bir fırın kabına konup, üzerine yumurta sürülerek orta hararetli fırında pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun...

Not: Bence en sağlıklı alternatif için haşlandıktan sonra üzerine domates sos ya da yoğurt dökülerek de yenebilir.