21 Mayıs 2013 Salı

Şehnaz'ın Sarı Erikli Enginarı...


 Malzemeler:

 6 adet enginar
 12 adet kadar arpacık soğan
 12 adet kadar kurutulmuş sarı erik (sıcak suda önceden yıkanıp bekletilmiş)
 2-3 adet yeşil elma
 6 yemek kaşığı zeytinyağı
 Dereotu (süslemek için)
 1 Limon
 Tuz
 Şeker
 Un (arzuya göre)

Yapılışı:
Enginarlar soyulmuş arpacık soğanlar ile birlikte tencereye konur. 1 limon (sıkılarak), bir fiske tuz, 1 çay kaşığı şeker (damak zevkine göre arzu edilirse), renginin daha beyaz olması için azıcık un (arzu edilirse) suyla karıştırılarak enginar ve soğanların üzerine dökülür. Zeytinyağın yarısı da  ilave edilerek pişirilir. Zeytinyağın diğer yarısı piştikten sonra servis sırasında üzerine gezdirilmek için ayırılır. Sonra enginarlar tencerenin içinden dışarıya çıkarılır. Bir yeşil elma kabukları soyulmadan dilim dilim ince ince bölünerek suyun içine atılır.  Erikler de aynı suyun içine atılır.  Bunlar 3-5 dakika bir arada pişirilir. Daha sonra dışarı  alınan enginarların içlerine iki üç dilim elma, bir iki arpacık soğan, bir iki erik vb yerleştirilir ve biraz suyundan ilave edilerek süslenir. Servis etmeden önce birkaç damla zeytinyağı gezdirilip dereotu da serpilebilir. Sarı ve yeşil tonlarının muhteşem uyumu içerisinde servise hazırdır.

 Afiyet Olsun...

14 Mayıs 2013 Salı

Yusuf'un Somon Balığı Tarifi...


Sevgili Yusuf internetten bulup anneciği ile birlikte pişirdiği
(Jamie Oliver'dan www.jamieoliver.com/ )
somon balığı tarifini bizlerle paylaştı.
Ben de sizlerle paylaşıyorum...

Yusuf'un Somon Balığı Tarifi...

Malzemeler:
Somon
Limon Kabuğu Tozu
Az tuzlu soya sosu
Zencefil (rendelenmiş taze, ya da tozu)

Yapılışı:

Harmanlanıp marine edilir.
Dört bir tarafına firçayla bal sürülür.
Seramik tavada mühürlenir.
Fırına koyarken arpacık soğan, sarımsak, pul biber ya da küçük acı yeşil biber konabilir. Portakal suyu da mühürlenmek için kullanılabilir. Fırından çıkınca üzerine doğranmış kişniş serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun..

www.jamieoliver.com/

MUTLU'NUN INSTAGRAM'DA YAYINLADIĞI 'MOUSSE AU CHOCOLAT'...





'MOUSSE AU CHOCOLAT'...

Seldacım,
Bu tarif Fransız kuzenden geldi, Türkçesi az ama anlaşılmayan bir şey yok sanırım!
Öptüm
Mutlu
iPhone'umdan gönderildi
İleti başlangıcı:

Kimden: AUBOURG LAURE <aubourglaure@yahoo.fr>
Tarih: 27 Şubat 2011 15:46:06 GMT+02:00
Kime: mutluhaseki@yahoo.com
Konu: Fw : Mousse au Chocolat


-

Mehraba Mutlu,

Malseme:
3 yumurta
200gr bitter ciokolata
80 gr seker
70 gr tereyga
tuz

ciokolata, 2 suyu kasik ve tereyga tavaya koyip, pisirin.
(BEN İKİ KŞK SÜT İLE BEN MARİ ERİTTİM)

Yumurtadan beyazi ve sarisi ayirin.

Ciokolata pisirmekten sonra seker ve sariyi yumurta koyun.
(SARI VE ŞEKERİ ÇIRP, ERimiş çikolata karışımını ekle)

Yumurtanin beyazi ve tuz kamcilayin
cok sert olmasi lazim.

Ciokolatali hazirligi cok yavas yavas koyun

Buzdolapta koyun 4 saat sonra hazir ama bir gün sonra daha iyi.

Afiyet olsun

Laure