24 Mart 2014 Pazartesi

Semizotu, Enginar, Avakado Salatası...




Semizotu, enginar, avakado, renkli biberler ve kaju fıstığı ile nefis bir salata; zeytinyağı, nar ekşisi ve himalaya tuzu ile de tatlandırınca harika...

Portakal Kabuğu'nda Çikolatalı Kek.

 
 
Pazar sabahı kahvaltısı için sıkılan portakalların kabukları kakaolu kekimize kalıp oldu, harika bir tarif; 

Malzemeler:
2 yumurta 
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı süt, bir su bardağı un
2 kaşık kakao
Yarım paket kabartma tozu
80gr ben mari usulü eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı:
Tüm malzemeler sırasıyla, önce yumurta ve şeker çırpılarak, yağ, portakal suyu un , kakao ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır ve en son çikolata konur, 180 derece fırında pişirilir. Üzerine portakal kabukları minik minik doğranıp ya da rendelenip konunca da güzel oluyor. Ayrıca limon kabukları da saklanılıp kullanılırsa süper olur, bilginize.

Afiyet Olsun...