13 Mayıs 2012 Pazar

Aksana'nın Yeşil Elmalı Çikolata Pastası


Malzemeler:
1 paket petit beurre bisküvi
4 adet orta boy yeşil elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3-4 tane bitter çikolata
1/2 litre süt
1 paket çikolatalı sos

Yapılışı:
Elmalar soyulur ve rendelenir. Diğer tarafta petit beurre bisküviler uygun bir kabın içine kırılır. Üzerine ceviz ve elmalar ilave edilir. Bu karışıma çikolatalar da küçük parçalar halinde eklenir. Başka bir kapta çikolata sos sütle birlikte pişirilir. Bisküvi, elma, ceviz ve çikolatadan olan karışım arzu edilen bir cam kabın içerisine elle bastırılarak yayılır. Daha önceden pişirilen çikolata sos üstüne dökülür. Soğuması için buzdolabına koyulur. Arzuya göre hindistan ceviziyle süslenir. Soğuk olarak servis edilir.


Afiyet olsun...

Önemli Not: Bisküvi ve elmaları karıştırırken kuru kaldığını hissederseniz elma rendesi ilave ederek karışımın ıslanmasını ve yumşamasını sağlayınız.