16 Ekim 2012 Salı

Ulviye'nin Annesinin Patatesli Salatası...


Malzemeler:

4-5 adet orta boy patates
Limon
Zeytinyağ
Tuz
Pul Biber
Dereotu
Yoğurt

Yapılışı:

Patatesler haşlanır, zeytinyağ ve limonla birlikte ezilerek püre haline getirilir. Bu püreden elle yuvarlak toplar hazırlanır ve servis tabağına yerleştirilir. Tabağın üzerindeki top patateslere bastırılarak çukurlar elde edilir. Bu çukurlara doğranmış dereotu serpilir. Dereotlarının üzerine ise düzgün bir şekilde, kaşık yardımıyla yoğurt konur. En üstü kırmızı pul biber ile süslenir soğuk yenmek üzere servis hazırdır.

Afiyet Olsun...

Hacer'in Kavrulmuş Tel Şehriyeli, Kırmızı Biberli Salatası...


Malzemeler:

Tel Şehriye
Zeytinyağı
Kımızı Biber
Dereotu
Maydanoz
Limon
Nar Ekşisi
Süslemek için haşlanmış mısır

Yapılışı:
Tel şehriye biraz zeytinyağı ile kavrulur. Kırmızı biber doğranır e çiğ olarak kaıştırılır. Maydanoz, dreotu ve arzuya göre diğer çeşitl yeşillikler ince ice kıyılıp karıştırılır. Limon ve nar ekşisi ile zeke göre ekşilik verilir. Servis tabağına alınır. Mısır ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun...

Lokumlu Kurabiye...


Semra Hanım'dan Havuçlu Kek...






                                              

Havuçlu Kek...

Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,25 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
450 gr havuç rendesi  (rendenin iri tarafından rendelenmiş 3 su bardağı)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

4 yumurta ve 1,5 su bardağı toz şeker çıpılır. Daha sonra sıvıyağ da bu karışıma eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Diğer bir tarafta un, tarçın, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırlır ve elenerek mevcut yumuşak karşıma eklenir. Bunlara havuç ve ceviz de ilave edilerek tahta kaşıkla hepsi harmanlanır. Kek kalıbına dökülerek, 180 derecelik fırnda 40-45 dakika pişirilir.İlk 20 dakika fırın hiç açılmaz, pişip pişmediği kürdan batırarak tespit edilir. Soğuduktan sonra veya ılıkken dilimlere bölünerek servis yapılır.


Afiyet Olsun...