25 Kasım 2011 Cuma

Günay Abla'nın 'Kalbura Bastı' Tatlısı...


Günay Abla'nın 'Kalbura Bastı' Tatlısı

Malzemeler:
Aldığı kadar un
2 su bardağı sıvıyağ(ayçiçek)
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
İçine ceviz

Şurup:

4 bardak şeker
5 bardak su
1/2 det limon (ateşten almadan önce koyup bir taşım daha kaynatmak için)

Yapılışı:
Süt, yağ ve karbonatla kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Diğer bir yanda şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Tepsi yağlanır. Hamurdan ufak yumaklar alınarak, rendenin üzerine el ile yuvarlak bir şekilde açılır. İçine ceviz konur ve rulo yapılır. Daha önce yağlanmış olan tepsiye dizilir. 15-20 dakika kadar 180 derecede, daha sonra kızarması için 200 derecede pişirilir. Pişince fırından çıkartılır. 3 dakika sonra önceden hazırlanmış olan şurup üzerine dökülür. 3-4 dakika sonra da servis tabağına alınır. Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...