4 Aralık 2011 Pazar

Gülser Hanım'ın Portakallı Keki...

Portakallı Kek


Malzemeler:
3 yumurta
7 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
1 portakalın suyu
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
4 çorba kaşığı şeker
3 portakalın suyu ve kabuklarının rendesi

Yapılışı:
3 yumurta ve 7 çorba kaşığı şeker çırpılır, önce 1 portakalın suyu, daha sonra 7 çorba kaşığı un ve 1 paket kabartma tozu karıştırılarak yumurta ve şekere ilave edilir. Yağlanmış kalıba konarak orta hararetli fırında pişirilir. Kek soğumaya bıakılır. Başka bir yerde şerbet hazırlanır ve kek soğuduktan sonra, şerbet henüz sıcakken üzerine dökülür. Şerbet dökülünce portakal kabukları kekin üzerinde pırıl pırıl parlayan bir süsleme oluşturur. Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...