25 Mart 2014 Salı

Pazılı Mısır Ekmeği...

 
Kurutulmuş domates, dolmalık fıstık, kırmızı pul biber ve biraz tuzla harmanlanmış ve kavrulmuş pazılar bir tarafta beklerken, tepsiye serilmiş pişirme kağıdının üzerine bir parmak kalınlığında mısır unu konur, içine bir çay kaşığı limonda eritilmiş karbonat konmuş suyla ıslatılır. Hazırlanan pazı karışımı ıslatılmış mısır ununun üzerine konur. En üste malzemenin üzerini kaplayacak şekilde tekrar mısır unu serpilir ve karbonatlı su karışımı ile yine ıslatılır. En sonunda pişirme kağıdı yardımı ile üstüne iyice bastırılır ve fırına atılır. Üzeri kızardıktan sonra arzuya göre tereyağı sürülebilir. İstenilen şekilde kesilerek sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...
       
 

 

Izgara Kabak Ruloları...


 
 
Kabakları ince ince boyuna doğrayıp pişirme kağıdının üzerine diziyoruz, bir fırça marifetiyle yağlıyoruz ve alt üst açılmış fırında ızgara hale getiriyoruz. Daha sonra nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kavrulmuş cevizlerle harmanladığımız rokaları arasına koyup kabakları rulo yapıyoruz. Üzerine taktığımız kürdanla sabitliyor ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun...