29 Eylül 2015 Salı

KEÇİ PEYNİRLİ SİYAH PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler:
1 su bardağı (200 gram) siyah pirinç
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
1 adet domates
1 demet taze soğan
1 adet rezene
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 tatlı kaşığı sirke
1tatlı kaşığı hardal
Taze çekilmiş karabiber
50 gram keçi peyniri
Yapılışı:
Siyah pirinç önceden sıcak suda ıslatıldı, süzüldü, bol soğuk suyla yıkandı ve tekrar süzülüp, 3 su bardağı kaynar su ve deniz tuzu ile 30-35 dakika haşlandı, bir kez daha süzülüp, soğuk sudan geçirilip beklemeye bırakıldı. Hardal ve sirke iyice çırpılıp, üzerine taze çekilmiş karabiber, deniz tuzu eklendi ve zeytinyağı da yavaş yavaş eklenerek hoş bir salata sosu hazırlandı. Diğer malzemeler de doğranıp, sosla harmanlandı ve üzerine keçi peynirleri doğranarak servis yapıldı. Rezene'nin dereotuna benzeyen saçakları ile de süslendi.
Lezzeti harika oldu, bu sos ve malzemenin karabuğday, kinoa, maş fasulyesi ve buna benzeyen herşeye hatta bulgura bile yakışacağı düşüncesiyle yendi. Yeni bir keşfin mutluluğu ile paylaşıldı. Yapmayı deneyen, yedirmeyi ve birlikte yemeyi seven, yeniliklere açık herkese afiyetler olsun..

YEŞİL DOMATES YEMEĞİ



Malzemeler:
1 kg yeşil domates
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay bardağı bulgur
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
2 su bardağı su
Kıyılmış taze nane
Kıyılmış dereotu
Kırmızı pul biber (arzuya göre)
Yapılışı:
Sarımsak ve soğanlar suyla çevrilir. Dörde beşe bölünmüş domatesler de tencereye eklenir. Biraz daha çevrilip üzerine bulgur serpilir. Sıkılmış limon, tuz ve arzuya göre kırmızı pul biber de konup, tencerenin kapağı kapatılır. Bir taşım kaynayınca kıyılmış dereotu ve nane ilave edilip, zeytinyağı da üzerine gezdirilir. Sıcak sıcak servis yapılır, ama istenirse soğuk da yenebilir..
Afiyet Olsun...
 

Hiç durmayın yaz bitmeden, yeşil domatesler tükenmeden deneyin...