11 Aralık 2013 Çarşamba

Öğrencilerimin Workshop Çalışmasında Pişirdikleri Somon...


Malzemeler:
Somon
Biberiye
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Patates
Mantar
Arzuya göre krema
Garnitür olarak roka vb yeşillik ve soğan dilimleri
Yapılışı:
Kılçıkları temizlenen somon derin bir kaba alınır, üzerine zeytinyağı,  taze biberiye, karabiber dökülüp yaklaşık 15 dakika marine edilir. Yanına eşlik etmesi için orta boy patatesleri yarı pişmiş olarak haşlanır,  daha sonra yuvarlak dilimler halinde kesilir, fırın tepsisine yerleştirilir, üzerine zeytinyağı, kırmızı pul biber,  taze biberiye, tuz ilave edilir, 15 dakika fırında tutulur ve çıkarılır. Marine edilmiş somon alınır ve tepsiye yerleştirilir. Fırında yarım saat pişirilir. Serviste sos kullanmak istenirse somonun kalmış parçaları haşlanır. Küçük bir tencerede ince ince doğranan orta boy soğanlar kavrulur.  Üzerine istenilen boyda doğranan mantarlar ilave edilir,  mantar suyunu salmadan somondan elde edilen su ilave edilir. İçine isteğe bağlı krema eklenir. Miktarı hazırlanan sosa göre yapılır,  krema sevmeyenler için sadece sosu su kıvamından çıkarmak üzere ilave edilir. Kremanın kesimlememesine dikkat edilir. 
Afiyet olsun…