22 Kasım 2011 Salı

Şebnem’in Ton Balıklı Tartı...


Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı becel margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un

Üstü için:
2 kutu ton balığı
2 adet haşlanmış yumurta
Aldığı kadar mayonez
Kornişon turşu
Maydanoz
Mısır
Taze soğan
Dereotu
Tuz



Yapılışı:
Yoğurt, yağ, un, kabartma tozu ve tuzdan bir hamur tutulur. Bu hamur orta hararetli fırında pişirilir. Üstü için belirtilen malzemeler karıştırılarak bir harç oluşturulur. Ve hamurun üzerine yayılır. En üste 2 adet haşlanmış yumurta rendelenir ve minik doğranmış dereotları ile süslenerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN…

Benim Notum:
Üstü için oluşturulan harç, hamur yapıp pişirmeseniz bile, kızartılmış ekmek ya da marketlerde satılan çeşitli kıtır malzemenin üzerine konarak veya dip olarak cipsle birlikte sunulabilir.

Öğrencim Burçin'in Kurabiyesi...




Sınıf öğretmenliğini de yürüttüğüm İngilizce alan sınıfındaki öğrencilerimle rehberlik dersleri her zaman çok zevkli geçerdi. Bazen, bir gün önceden kız öğrencilerle sözleşir, hep beraber yemek üzere, herkesin evde yapıp getirebileceği birşeyler planlardık ve sınıfta sohbet ederken kim ne getirdiyse paylaşır yerdik. İşte böyle bir rehberlik dersinde, sevgili öğrencim Burçin kendi elleriyle hazırladığı bir kurabiye getirmişti. Tüm öğrencilerin çok severek yediği bu kurabiyenin tarifi ders sonunda da tahtaya yazılmıştı.Tabi ki bana da özel olarak yazıp vermişti. Kutumdan çıkan tariflerden biri de bu kurabiye. Sevgili Burçin'i özlemle anarak kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:
300 gr toz fındık
250 gr pudra şekeri
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
2 yumurta akı

Yapılışı:
Tüm malzemeler sırasıyla; pudra şekeri,yumurta, fındık, vanilya ve kakao olmak üzere bir araya getirilerek bir hamur oluşturulur. Bu hamurdan ufak toplar elde edilerek, pudra şekerine bulanır. 100 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...