4 Aralık 2013 Çarşamba

Mutlu'nun Usulü ile Keçi Peynirli Pekmezli Börek...



 Malzemeler:
2 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay  bardağı un
İstenilen bir iç malzemesi

Yapılışı:
Yufka serilir, üzerine zeytinyağı sürülür, üzerine  un elenir,  bir kat daha aynı şekilde yufka serilip arasına istenilen malzeme konur ve sıkı sıkı sarılarak orta hararetli fırında pişirilir.

Arasına koyduğum malzeme:
Keçi Peyniri
Pekmez
(Arzuya göre dövülmüş ceviz)

Üzerine sürmek için:
Sulandırılmış pekmez
Kavrulmuş Susam

Afiyet Olsun...

Not:
Yakın bir zamanda yeni açılan bir lokantada yediğim keçi peynirli ve pekmezli börekten esinlenerek keçi peyniri ve pekmezi göz kararı karıştırıp sigara böreği yapar gibi kestiğim yufkaların arasına malzeme olarak koydum. Mutlu'nun usulü böreği içine nasıl bir malzeme koyup da yapayım diye düşünürken karşıma böyle bir börek içi çıkması  hoşuma gitti doğrusu..  Üstüne de aynı yediğim börekte olduğu gibi susam kavurup koydum ancak susamın böreğin üzerine yapışmasını sağlamak için simitçi fırınlarında uygulandığı gibi önce pekmezi sulandırıp sardığım böreklerin üzerine sürdüm. Harika oldu çok tavsiye ederim... Ayrıca tadı az gelenler için üzerine pekmez gezdirmek de hiç fena bir fikir değil:)

Şebnem'in Kıtır Yufkaları...



Malzemeler:
Yufka
Zeytin ezmesi
Salça
Pesto
Haşhaş
Çörekotu
Susam

Yapılışı:
Yufkaları 2-2,5cm'lik şeritler halinde keserek üzerine arzunuza göre zeytin ezmesi, biraz sulandırılmış salça, pesto sos vb. sürülür. Biraz daha renklendirmek için çörek otu, susam, haşhaş ya da arzu ettiginiz benzeri malzemeler serpilerek fırın tepsisinin üzerine serilen pişirme kağıdının üzerine dizilir. Orta hararetli fırında rengi ve kıtırdaklığı ara sıra kontrol edilerek pişirilir. Cam kavanoz ya da kaplara dikine yerleştirerek servis yapılır.

Afiyet olsun...