6 Ocak 2012 Cuma

Şener'in Patatesli Keki

Şener'in Patatesli Keki

Malzemeler:
1kg patates (6 orta boy)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
5-6 kaşık un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Arzuya göre karabiber

Yapılışı:
Yumurta çırpılır. Sırasıyla yağ, yoğurt, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu eklenir.  Patatesler ince ince doğranır. Hepsi karıştırılır ve cam bir kaba konarak fırına atılır. Orta hararetli fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek soğuk olarak da servis yapılabilir. Eğer sarımsaklı yoğurt ile servis yapılırsa üzerine kırmızıbiberli tereyağı kızdırılması tavsiye edilir.

Afiyet Olsun...

Not: Bu tarif 5-6 kaşık un yerine 3 kaşık unla, yoğurt yerine süt koyarak ve 1 bardak zeytinyağı yerine 1çay bardağı çiçek yağı koyarak hazırlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder