6 Ocak 2012 Cuma

Selanik'te Zazu's Restaurant'ta Yediğimiz Dolma Fıstıklı ve Enginar Kalpli Salata

Selanik'te Zazu's Restaurant'ta Yediğimiz Dolma Fıstıklı ve Enginar Kalpli Salata

Malzemeler:
1 kavanoz konserve enginar kalbi
1 demet kıvırcık marul
1 demet roka
Arzu edilen başka yeşillikler
1-2 adet salatalık
Dolmalık fıstık
Cherry domates veya kurutulmuş domates
Limon
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz

Yapılışı:
Yeşillikler güzelce yıkanır. İnce ince kıyılır. Salatalıklar da soyulup, ince ince doğranır. Büyüklüklerine göre doğranarak ya da hiç doğranmadan enginar kalpleri ilave edilir. Ayrı bir yerde limon, zeytinyağı, nar ekşisi, tuzdan oluşan bir sos hazırlanır. Yeşillikler bu sosla güzelce harmanlanır. Salata kâsesine alınarak domateslerle süslenir. En üstüne az bir yağda kavrulan dolmalık fıstıklar konarak servis yapılır.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder