16 Ekim 2012 Salı

Semra Hanım'dan Havuçlu Kek...






                                              

Havuçlu Kek...

Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,25 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
450 gr havuç rendesi  (rendenin iri tarafından rendelenmiş 3 su bardağı)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

4 yumurta ve 1,5 su bardağı toz şeker çıpılır. Daha sonra sıvıyağ da bu karışıma eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Diğer bir tarafta un, tarçın, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırlır ve elenerek mevcut yumuşak karşıma eklenir. Bunlara havuç ve ceviz de ilave edilerek tahta kaşıkla hepsi harmanlanır. Kek kalıbına dökülerek, 180 derecelik fırnda 40-45 dakika pişirilir.İlk 20 dakika fırın hiç açılmaz, pişip pişmediği kürdan batırarak tespit edilir. Soğuduktan sonra veya ılıkken dilimlere bölünerek servis yapılır.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder