2 Eylül 2012 Pazar

Mutlu'nun Çilekli Milföy Tatlısı...

Pişirdiğimiz yemekler yaratıcılığımız ve hayal gücümüzle sınırlıysa eğer işte size güzel bir  yaratıcılık ve hayal gücü örneği... Milföy hamuru ile yapılan çilek ya da başka diğer meyvelerle zenginleştirilmiş, genelde hep aynı veya benzer krema tarifleriyle birlikte hazırlanan pastalara alternatif bir tarif sevgili Mutlu'dan geliyor...




Malzemeler:

Muhallebi:

1 kg süt
1 Ajda bardak şeker
4 dolu dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yumurta
1 paket krema

Muhallebinin Yapılışı:

Tüm malzeler çırpılır ve pişirilir.
1 paket krema konur ve tekrar çırpılır.
Cam bir kaba dökülür, bir gün önce yapıp dolapta tutulursa daha iyi olur.

Diğer Malzemeler

5 kare milfoy hamuru
Çilek

Tatlının Yapılışı:

Milföyler açık kahverengi olana kadar fırında pişirilir.
Çilekler yıkanır doğranır. Milfoyler kırılır.
Önce çilekler sonra kırık milfoyler muhallebinin üzerine konur, en son biraz daha çilek konarak kaşıkla servis yapılır.

Afiyet Olsun...

NOT: Mutlu der ki; ayaklı bir cam kapta çok şık oluyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder