5 Mart 2012 Pazartesi

Şenel Hanım’ın Biberli Ekmeği

Malzemeler:
Mayalı hamur (bir ekmek fırınından temin edebilir ya da kendiniz hamur tutabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Domates/Biber salçası
Pul biber
Yapılışı:
1 adet kuru soğan ve sıvı yağ bir tavanın içinde soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir. Daha sonra içine biber ya da domates salçası ve arzuya göre pul biber ilave edilir. Salçalar, pul biber ve soğan birlikte biraz daha çevrildikten sonra ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Diğer yanda mayalı hamur bir miktar sıvı yağ ile yoğrulur. Hamurdan küçük toplar koparılıp elle üstüne bastırılarak daha önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Dizilen hamurların üstüne hazırlanan salçalı sos sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir. Sıcak ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder