5 Mart 2012 Pazartesi

Eskişehir’den Bir Lezzet: Serpil Hanım’ın Tava Lokumu

Malzemeler:
Mayalı hamur (bir ekmek fırınından temin edebilir ya da kendiniz hamur tutabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
Kıyma
Patates (arzuya göre)
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
1 adet kuru soğan rendelenir. Daha sonra içine karabiber, kıyma ve arzuya göre rendelenmiş patates ilave edilir. Böylece çiğ bir iç hazırlanmış olur. Diğer yanda mayalı hamur bir miktar sıvı yağ ile yoğrulur. Hamurdan kahve fincanının yarısı kadar küçük toplar koparılıp elle üstüne bastırılır. Çay tabağı büyüklüğündeki hamurun üzerine hazırlanmış olan iç malzemeden konur. Kenarları avuç içinde top şeklinde kapatılan hamur ters çevrilerek daha önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Dizilen hamurlar orta hararetli fırında pişirilir. Sıcak ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun…
Not: Serpil Öğretmen’in memleketi Eskişehir’de odun fırınında tavaların içine konarak pişirilen bu güzel hamur işini bizler evlerimizin fırınlarında pişirmek zorunda kalsak da ortaya çıkan lezzet çok güzel…

1 yorum: