11 Aralık 2011 Pazar

Nihal Hanım Teyze’nin Poğaçası...

Nihal Hanım Teyze’nin Poğaçası

Malzemeler:
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
125gr margarin
Kabartma tozu veya limon suyunda eritilmiş 1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç Harcı: Haşlanmış patates ve peynir rendesi, haşlanmış patates ve kavrulmuş kıyma, vb.

Yapılışı:
Yumurtalar ve tüm diğer malzemeler sırayla konulup karıştırılır. Hamur yapılıp buzdolabında bir süre dinlendirilir. Daha sonra ufak parçalar halinde avuç içine alınıp yuvarlanır. Yuvarlanan parçalar elde biraz bastırılarak açılıp, ortasına fındık kadar tereyağ yerleştirildikten sonra hazırlanan harç içine konarak kapatılır ve ters çevrilerek daha önce yağlanmış tepsiye sıralanarak orta hararetli fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder