14 Kasım 2011 Pazartesi

Pınar'la başlayan Cheese Cake Tarifleri...

Bu tarifleri yazma sürecim Pınar'la cheese cake yazışmaları yaparken başladı. Canım Pınar'ım öyle değerlidir ki benim için, gözlerindeki ışıltı, günlerce kendisini göremesem de günümü aydınlatır. Sevgisi içime akar, neden, nasıl bilmem bir farklı severim O'nu. Heyecanla bekliyorum nikah şahitliğini yapacağım günü..

İşte sevgili Pınar'ın gönderdiği e-postayı orijinal haliyle aşağıya koyarak sizlere çeşitli cheese cake tarifleri sunuyorum.

Selda cıımmmm,
Ekte Hillside ın sevdiğim cheesecake tarifini gönderiyorum. Ben bu alt tabanı kendi elmalı cheescake ım de kullanıyorum. Ve ben Hillside dan aslında cikolata parçalıyı istemiştim ama onlar üstü düz çuku olanı vermişler =) ama cheesecake her türlü kombinasyona açık.  Bu arada internetten Şebnem arkadaşımın bana gönderdiği bolba bir cheesecake i de seninle paylaşıyorum. Yemekte sınır yokkkkk =))) 
http://www.foodbuzz.com/recipes/4372741-mini-toblerone-cheesecakes 
Not: Cheesecake cuku parçalı çok güzeldii. Onu da buradan sevgi ve özlemle anıyorum.

Benim Notum: Açıkçası yukarıda Pınar'ın arkadaşı Şebnem'in verdiği linki açınca çok kıskandım, güzel fotoğraflarla verilmiş, inanılmaz güzel tarifleri ve blogun içeriğini, hatta herşeyini. Bu yüzden sizlerle onu da paylaşmak istedim.


          (1)
Pınar'ın 'Aşk-ı Memnu' Cheese Cake Tarifi

Malzemeler:
Alt tabanı İçin:
200 gr. yulaflı bisküvi
50 gr erimiş tereyağı
100 gr bal
İçi İçin:
400 gr krem peynir
50 gr eritilmiş beyaz çikolata
Sosu İçin:
100 gr erimiş tereyağı
100 gr çikolata

Yapılışı:
Bisküvileri ufalanıp, bal ve tereyağı içine konur ve karıştırılır. Bu malzeme pasta kalıbının alt tabanına yayılır.
Başka bir yerde 400 gr krem peynir ve 50 gr eritilmiş beyaz çikolata iyice karıştırılır. Bu karışım bisküvilerin üzerine hiç hava almayacak şekilde yayılır.
Diğer bir yanda 100 gr tereyağ eritilir ve çikolata da içine konarak yağın sıcaklığıyla erimesi sağlanır. Bu karışım kremanın üzerine dökülür ve dolaba konur. 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
          (2)
Gülçehre'nin pişirilmeyen Cheese Cake'i

Malzemeler:
125gr.margarin ya da tereyağı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu
2 limon suyu
1 paket labne peyniri
1 paket limonlu jöle

Yapılışı:
Bisküviler robottan geçirilir, yağ ile karıştırılıp, buzluğa konur.
Ayrı bir yerde üzerine konmak üzere; krem şanti paketinin içinden çıkan 1 poşet toz bir bardak soğuk sütle çırpılır. Limon rendelenir, 2 limonun suyu sıkılır, 1 su bardağı şeker ile birlikte krem şantiye ilave edilerek çırpılır. Daha sonra labne peyniri de ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
1 paket limonlu jöle yarım bardak sıcak suda eritilir ve üzerine 1 bardak soğuk su eklenir. Bu da krem şantili karışıma eklenir. Hepsi çırpılır ve bir köpük elde edilir. Bu köpük bisküvinin üzerine konur, dolaba kaldırılır. Soğuyunca servise hazırdır.


                                (3)
Pişirilerek Yapılan Cheese Cake I:

Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
70 gr. margarin ya da tereyağı (eritilecek)
1 çay kaşığı tarçın
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 kaşık un
1 limon kabuğu
1 limon suyu
2 paket labne peyniri
1 bardak tuzsuz lor peyniri

Yapılışı:
Bisküviler robottan geçirilir, tarçın ve yağ ile karıştırılıp, buzluğa konur.
Ayrı bir yerde, yumurta ve şeker çırpılır, vanilya ve un elenerek eklenir, çırparken labne peyniri ve lor peyniri eklenir. Limon rendelenir ve suyu sıkılır, bunlar da eklenerek çırpmaya devam edilir. 1 su bardağı seker ile birlikte krem şantiye ilave edilerek çırpılır. Daha sonra labne peyniri de ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Oluşan karışım bisküvinin üzerine konur, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Sıcak sıcak fırından çıkar çıkmaz buzdolabına konur. Soğuyunca servise hazırdır.

                                (4)

Pişirilerek Yapılan Cheese Cake II:
Malzemeler:
1 paket yulaflı bisküvi
1/4 paket tereyağı
1 su bardağı dönülmüş ceviz
2 paket labne peyniri
3 paket pınar beyaz
1+1/4 su bardağı toz seker
1 limon suyu
1 paket vanilya
2-3 kasık mısır nişastası
6 yumurta

Yapılışı:
Bisküvi, ceviz ve tereyağı karıştırılıp, kelepçe kalıbın dibine yayılır ve buzdolabına konur. Diğer yanda 2 paket labne, 3 paket pınar beyaz blender ile yavaş yavaş karıştırılır. Toz şeker, limon suyu, vanilya, mısır nişastası  sırasıyla konarak çırpılır. Daha sonra tek tek yumurtalar ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Kalıpta hazır bekleyen bisküvili karışımın üzerine dökülür. 180 derece fırında 45-50 dakika, üstü pembe oluncaya kadar pişirilir. Pisince fırın kapatılır, kek 20 dakika kadar sıcak fırının içinde bekletilir.
Arzu edilirse üstüne, 3 kaşık nişasta su ile ıslatılıp, vişne ve toz seker ilavesiyle pişirilen bir pelte yapılarak sos hazırlanabilir. Ya da çikolata sos ile zenginleştirilir. Buzdolabında soğutulup servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder