17 Kasım 2011 Perşembe

İlkay'ın Mozaik Pastası...

İLKAY’IN MOZAİK PASTASI

Bu pasta kızım Aslı mozaik pasta diye tutturunca, İlkay’a mesaj atılarak sorulmuş ve mesaj yoluyla da sevgili İlkay tarafından gönderilmiştir. İnternetten baktığım tariflerde içine yumurta konuyordu. Bana bu tarifte yumurta olmaması çok uydu. Pişirilmeyen bir pasta olan Mozaik Pasta’nın içine yumurta koymak, belki yumurtanın kokusu kalır diye, pek içime sinmiyordu doğrusu! Tarifi alır almaz, önceden hazır olan malzemelerimizi çıkarttık ve pastayı Aslı yaptı. Hepimiz bayıldık. İşte size tarif:

Malzemeler:
1 su bardağı süt
2 paket petit beure bisküvi
2 kaşık kakao
1/2 çay bardağı şeker
1/2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre)
Ceviz, portakal kabuğu vb. çeşniler (arzuya göre)

Üstü için:
! paket çiğ krema
1 paket bitter çikolata

Yapılışı:

Süt, kakao, şeker ocak'ta kaynatılır, arzu edilirse içine yağ ilave edilir.
İçine bisküviler kırılır. Un haline gelmemesine dikkat edilmelidir. Arzuya göre iç malzemeyi zenginleştirebilirsiniz (ceviz, portakal kabuğu gibi… ).  Karışım hamur haline sokularak kalıba yerleştirilir, ya da dikdörtgen bir naylonun üzerine serilip, üçgen prizma veya rulo şekli verilerek, naylona sarılır.
Üzerine 1 paket krema ocak'ta kaynatılır ve kenara alınır. 1 paket bitter çikolata parçalanarak içine atılır, karıştırılarak eritilir, biraz soğuyunca kalıptan ters çevrilen yada naylondan çıkarılan mozaik pastanın üzerine sos olarak dökülür...

Benim Notum: Üzerine 1 paket krema ile sos yapmadık ama tereyağı kullanmadığımız için bitter çikolatanın bir kısmını ben mari usulü eriterek pasta hamurunun içine koyduk. Eğer ev ahalisi için değil de misafir daveti için yapılacaksa, bitter çikolatanın bir kısmını da servis yapmadan önce eriterek üstüne dökmek iyi olabilir.

                                                                                        AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder