17 Kasım 2011 Perşembe

Dilhan'ın Süslü Pastası...

Dilhan'ın Süslü Pastası

Malzemeler:
2 adet 3 katlı hazır kek( 2 katlı hale getirip, 3 adet kek kullanabilmek için)
Dr. Ortker pasta kreması(1 bardak sütle yapılacak)
Hindistan cevizi
Süt (keki ıslatmak için)

Üç katlı keklerin iki katı kullanılarak, 3 adet iki katlı kek oluşturulur. Kalıplar ile istenilen şekil (Dilhan kalp kalıp kullanmıştı) verilerek kekler kesilir, küçük küçük pek çok sayıda tek pasta keki elde edilir.Bu küçük kekler sütle ıslatılır. Arasına ve üstlerine krema sürülür. Mevsimine göre muz, şeftali vb. meyvalar pastanın içine kullanılabilir.
Pastalar tek tek hindistan cevizine bulanır. Ortaya bembeyaz tek pastalar çıkar. Bu pastaların üstüne arzu edilen renkte kurdeleler fiyonk yapılarak süslenir.
Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü şekilde, pasta kalıplarla kesilmeyip bütün olarak da yapılabilir. Üzerini süslemek icin doğal çiçek ve yapraklar kullanılabilir.
Özellikle hercai menekşeler hindistan cevizinin üstüne çok yakışıyor. Pastanın altına yeşil sarmaşık yaprakları kullanılırsa tabağa doğal bir hava da verebilir ayrıca.

AFİYET OLSUN...

Not: Bu pasta yeğenim Alp'in nişanında Dilhan tarafından yapılmış olup, çok sükse yapmıştır. Blogumun ilk fotoğraflı tarifini koymuş bulunuyorum şu anda. Çok hoşuma gitti, artık fotoğraflarla da süslemek istiyorum tüm bu tarifleri. Bu demek oluyor ki pek çok tarifi bir arada sunacağım bir parti düzenlemekte fayda var. Yapıp yapıp tariflerimi, fotoğraflarını çekerim böreklerin, pastaların. Bir taşla çok kuş vururum böylece! Hem davet vermiş, hem fotoğraf çekmiş, hem de fotoğraflı tariflerin olduğu bir bloga kavuşmuş olurum:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder