10 Ocak 2012 Salı

Daniele’in Turtası..

Daniele’in Turtası

Malzemeler:

Hamuru için:
250 gr un
10cl sıvıyağ
10cl Ilık su
½ paket kabartma tozu
Şekerli yaparsanız 50 gr şeker
Tuzlu yaparsanız 1 çay kaşığı tuz

Tatlı Hamurun Kreması İçin:
2 yumurta
½ paket krema
Biraz şeker

Beşamel Sos İçin:1çorba kaşığı un
½ çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt

Sosun Yapılışı:
Kaşar peynirler eriyip kızarınca çıkarılır. Sıcak servis yapılır.Bir tencereye yağ ile un konulur, hafif hararetli ısıda miyane kavrulur (yağ ile un birbirine yedirilir). Devamlı karıştırılarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.

Hazırlanışı:Önce arzuya göre tuzlu ya da tatlı bir hamur hazırlanır. Eğer tatlı hamur yapılırsa krema malzemeleri sırasıyla çırpılır, meyveler dizildikten sonra üzerine dökülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Fırından çıkıp soğuduktan sonra servis yapılır.
Eğer tuzlu bir hamur yapılacaksa arzu edilen sebzeler doğranır, hafif sotelenir. Hamurun üzerine serilir, üzerine beşamel sos hazırlanıp dökülür ve orta hararetli fırına atılır. Turtanın hamuru pişince fırından çıkarılır ve üzerine kaşar peynir koyularak tekrar fırına konur. Kaşar peynirler kızarınca fırından çıkartılıp sıcak servis yapılır.
Bu tarifler servis yaparken kolaylık olması açısından tek tek küçük turta kaplarında da pişirilip sunulabilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder