4 Ocak 2012 Çarşamba

Annemin Avcı Böreği

Malzemeler:
2 yufka
2 yumurta
200 gr kıyma
1 havuç
1 soğan
Galeta unu
Yapılışı:
Yumurtaların sarısı ve akı birbirinden ayrılır ve farklı kaplara alınır. Yufkalar iki kat olarak  uygun bir yere serilir, sigara böreği gibi kesilir, kesildikten sonra parçaların iki katı arasına yumurta akı sürülür. Ayrı bir yerde soğan, havuç ve kıyma kavrularak bir iç hazırlanır. Hazırlanan karışım yufkanın arasına konarak, sigara böreğinden biraz daha geniş bir şekilde çok fazla sıkmadan sarılır. Sarılan yufkalar önce yumurta sarısına daha sonra da galeta ununa bulanarak kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun…
·         Not: Galeta ununa buladıktan sonra fırında pişirmek de mümkündür. Ayrıca iç harcı için arzuya göre bezelye vb. gibi sebzeler ilave edilebilir. Hatta tamamen sebze kullanılıp ‘Çin Böreği’ adı altında da servis yapılabilir. Çin böreği şeklinde yapıldığında ince uzun doğranmış havuç, taze soğan ya da pırasa gibi sebzeler soya kökleri ve az miktarda soya sosu ile harmanlanıp uzak doğu lezzetlerine yakın bir tat elde edilebilir. Böyle bir karışımı yufkanın içine koymak yerine tek kat krep (bkz. Reyta’nın krep tarifi) kullanarak, krebin içine koyabilir ve bohça şeklinde sarıp ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder