22 Kasım 2011 Salı

Şebnem’in Ton Balıklı Tartı...


Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı becel margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un

Üstü için:
2 kutu ton balığı
2 adet haşlanmış yumurta
Aldığı kadar mayonez
Kornişon turşu
Maydanoz
Mısır
Taze soğan
Dereotu
Tuz



Yapılışı:
Yoğurt, yağ, un, kabartma tozu ve tuzdan bir hamur tutulur. Bu hamur orta hararetli fırında pişirilir. Üstü için belirtilen malzemeler karıştırılarak bir harç oluşturulur. Ve hamurun üzerine yayılır. En üste 2 adet haşlanmış yumurta rendelenir ve minik doğranmış dereotları ile süslenerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN…

Benim Notum:
Üstü için oluşturulan harç, hamur yapıp pişirmeseniz bile, kızartılmış ekmek ya da marketlerde satılan çeşitli kıtır malzemenin üzerine konarak veya dip olarak cipsle birlikte sunulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder