21 Kasım 2011 Pazartesi

Semra Ablamın Rulo Pastası...

Semra Ablamın Rulo Pastası
                                              
Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı un(1 parmak az)
1 su bardağı şeker
1 parça sakız
1-2 adet muz ya da mevsim meyvesi
Fındık kadar yağ
1 paket bisküvi

Yapılışı:
Malzemelerin tümünden bir muhallebi yapılır. Ateşten inince fındık kadar yağ ile mikserlenir. Tepsiye dökmeden önce 1 paket yulaflı veya petit beure ya da kakaolu bisküvi kırıntısı tepsiye döşenir. Üzerine muhallebi dökülür. Bu haliyle bir gece buzdolabında bekletilir. Tepside tutunan muhallebi dikdörtgen parçalara ayrılarak kesilir. Arasına boyuna 4 eşit parçaya bölünmüş muz ya da mevsimin meyvelerinden konularak rulo yapılır. Bisküvilerin arasına dövülmüş fındık vb.de ilave edilebilir. Tek tek rulo pastalar elde edilip, servis yapılır. Rulo yapıldığında tepsinin dibindeki bisküviler pastanın üzerinde kalarak güzel bir dekor oluşturur, yine de istenirse, içine konan meyveden üstüne de küçük bir dilimle süs yapılabilir.

Arzu edilirse; bütün bu malzemeler kelepçeli bir kalıba konarak, Cheese cake mantığı ile hazırlanabilir. Hatta üstü; meyve, pişmaniye, beze, rendelenmiş çikolata vb ile süslenebilir.
Krema, labne gibi yüksek kalorili malzemelerle yapılan Cheese Cake, parfait tariflerinin yanında aynı görüntü ve benzer lezzeti yakalayabildiğimiz bu tarif, diyet süt, daha az veya diyet şeker kullanılarak da oldukça hafif hale getirilebilir.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder