Nükhet Abla'nın Elmalı Tartı
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket margarin
1 fincan süt veya yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arasına konacak malzemeler:
3 büyük elma
1 avuç ceviz
1 kaşık tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Arzuya göre az miktarda kuru üzüm
Servis için malzemeler:
Pudra şekeri, krema veya vanilyalı dondurma
Yapılışı:
Malzemeler bir araya getirilip yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamur ikiye bölünür. Parçalardan biri buzdolabının derin dondurucusuna sertleşmesi için konur. Diğer parça kullanılacak kalıba döşenir.
Diğer taraftan elmalar rendelenir, bunlarda ikiye ayrılır. Bir kısmı ceviz, şeker ve tarçınla birlikte ateşte pişirilir. Daha sonra pişen iç harcı ile pişmeyen elmalar bir araya getirilir ve kalıba döşenen hamurun üzerine serilir. Buzdolabına sertleşmek üzere bırakılan hamur çıkartılarak, rendenin büyük bıçaklı kısmından rendelenir. Rendelenmiş hamur, elmalarla örtülmüş olan diğer hamurun üzerine tamamen kapatacak şekilde serpilir. Üstüne yumurta sarısı sulandırılarak sürülüp, orta hararetli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Servis:
Fırından çıkınca biraz soğuması beklenir, pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Servis sırasında, sos kabına konmuş bir miktar krema bulundurulup arzu edenlerin damak tadına sunulur. Servis için diğer bir alternatif ise fırından çıktığında, henüz sıcakken, vanilyalı dondurma ve üstüne bir adet nane ile sunmaktır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket margarin
1 fincan süt veya yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arasına konacak malzemeler:
3 büyük elma
1 avuç ceviz
1 kaşık tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Arzuya göre az miktarda kuru üzüm
Servis için malzemeler:
Pudra şekeri, krema veya vanilyalı dondurma
Yapılışı:
Malzemeler bir araya getirilip yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamur ikiye bölünür. Parçalardan biri buzdolabının derin dondurucusuna sertleşmesi için konur. Diğer parça kullanılacak kalıba döşenir.
Diğer taraftan elmalar rendelenir, bunlarda ikiye ayrılır. Bir kısmı ceviz, şeker ve tarçınla birlikte ateşte pişirilir. Daha sonra pişen iç harcı ile pişmeyen elmalar bir araya getirilir ve kalıba döşenen hamurun üzerine serilir. Buzdolabına sertleşmek üzere bırakılan hamur çıkartılarak, rendenin büyük bıçaklı kısmından rendelenir. Rendelenmiş hamur, elmalarla örtülmüş olan diğer hamurun üzerine tamamen kapatacak şekilde serpilir. Üstüne yumurta sarısı sulandırılarak sürülüp, orta hararetli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Servis:
Fırından çıkınca biraz soğuması beklenir, pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Servis sırasında, sos kabına konmuş bir miktar krema bulundurulup arzu edenlerin damak tadına sunulur. Servis için diğer bir alternatif ise fırından çıktığında, henüz sıcakken, vanilyalı dondurma ve üstüne bir adet nane ile sunmaktır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder