25 Ekim 2011 Salı

Nükhet Abla'nın Elmalı Tartı...

Nükhet Abla'nın Elmalı Tartı

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket margarin
1 fincan süt veya yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arasına konacak malzemeler:
3 büyük elma
1 avuç ceviz
1 kaşık tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Arzuya göre az miktarda kuru üzüm

Servis için malzemeler:
Pudra şekeri, krema veya vanilyalı dondurma

Yapılışı:
Malzemeler bir araya getirilip yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamur ikiye bölünür. Parçalardan biri buzdolabının derin dondurucusuna sertleşmesi için konur. Diğer parça kullanılacak kalıba döşenir.
Diğer taraftan elmalar rendelenir, bunlarda ikiye ayrılır. Bir kısmı ceviz, şeker ve tarçınla birlikte ateşte pişirilir. Daha sonra pişen iç harcı ile pişmeyen elmalar bir araya getirilir ve kalıba döşenen hamurun üzerine serilir. Buzdolabına sertleşmek üzere bırakılan hamur çıkartılarak, rendenin büyük bıçaklı kısmından rendelenir. Rendelenmiş hamur, elmalarla örtülmüş olan diğer hamurun üzerine tamamen kapatacak şekilde serpilir. Üstüne yumurta sarısı sulandırılarak sürülüp, orta hararetli fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Servis:
Fırından çıkınca biraz soğuması beklenir, pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Servis sırasında, sos kabına  konmuş bir miktar krema bulundurulup arzu edenlerin damak tadına sunulur. Servis için diğer bir alternatif ise fırından çıktığında, henüz sıcakken, vanilyalı dondurma ve üstüne bir adet nane ile sunmaktır.
                                                                                         AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder