Sevgili Arkadaşım Müge Ersin'den öğrendiğim bu tarifi direk onun anlatımıyla naklediyorum. İsteyenler için aşağıdaki linkten okumak ve diğer tariflere de bu sayede ulaşmak mümkün...
Malzemeler:
4 çay bardağı yulaf
1 çay bardağı badem içi
1/4 çaybardağı ayçiçeği içi
1/2 çaybardağı bal
1/3 çay bardağı hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çaybardağı yaban mersini
çeşitli yemişler( Kaju, fındık, fıstık gibi) Bu isteğe bağlı
180 derece fırınızı ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Yulafları, badem içlerini, ayçekirdeği içlerini serin. Tarçın serpin. Bal ve hindistan cevizi yağını karıştırıp tepsinin üzerindeki malzemeye yedirin. 20 dak malzemeler renk değiştirip pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız yulafların soğumasını bekleyin. Yapışmışlarsa elinizle ayırın. Üzerine yabanmersini, ve yemişler ekleyin. Hava almayan bir kavanoza koyun.
Bademsütü, yoğurt ve isterseniz ekstra bal ile birlikte afiyetle yiyin...