17 Eylül 2014 Çarşamba

LAVANTA LİKÖRLÜ VEGAN CHEESECAKE...



İşte yine mutluguru.com dan esinlenilmiş bir tarif... Farkı tarifteki karışımdaki az miktardaki lavanta tohumları ve yerken üzerine çok az lavanta likörü eklenmiş olması. Şeker tadını sevmeyenler için agave şurubu da olm
asa olur ayrıca. Tarif aşağıdaki linkte mevcut. Afiyetle..
http://www.mutluguru.com/makale-70-limonlu-vegan-mini-cheesecake.html

ŞEKERSİZ ŞEFTALİ REÇELİ...



Bahçemin şeftalileri hiç şeker kullanmadan sadece evde sıktığım elma suyu ile kaynatarak reçel oldu...

ZAGREB'DE PAZARYERİ...



Bambaşka bir coğrafyanın sebze ve meyveleri, sabaha gülerek başlayan Zagreb kadınlarının harika tezgahlarında fotoğraf karelerime yansıdı... 

MUTLUGURU'DAN MUTLULUK VEREN GRANOLA....


Sevgili Arkadaşım Müge Ersin'den öğrendiğim bu tarifi direk onun anlatımıyla naklediyorum. İsteyenler için aşağıdaki linkten okumak ve diğer tariflere de bu sayede ulaşmak mümkün...
Malzemeler:
4 çay bardağı yulaf
1 çay bardağı badem içi
1/4 çaybardağı ayçiçeği içi
1/2 çaybardağı bal
1/3 çay bardağı hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çaybardağı yaban mersini
çeşitli yemişler( Kaju, fındık, fıstık gibi) Bu isteğe bağlı

180 derece fırınızı ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Yulafları, badem içlerini, ayçekirdeği içlerini serin. Tarçın serpin. Bal ve hindistan cevizi yağını karıştırıp tepsinin üzerindeki malzemeye yedirin. 20 dak malzemeler renk değiştirip pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız yulafların soğumasını bekleyin. Yapışmışlarsa elinizle ayırın. Üzerine yabanmersini, ve yemişler ekleyin. Hava almayan bir kavanoza koyun.
Bademsütü, yoğurt ve isterseniz ekstra bal ile birlikte afiyetle yiyin...

TAHİNLİ FINDIKLI SEMİZOTU SALATASI...

Bahçemin semizotları Didem Şenol'un kitabından yeğenim Serdar'ın gönderdiği harika bir tarifle nefis bir salataya dönüştü. Tarife aşağıdaki linkten ulaşmak mümkün:
 http://seasonalcookinturkey.blogspot.com.tr/2013/06/purslane-salad-with-tahini-and-hazelnuts.html?m=1
Semizotu salatası için sos:
1/2 su bardağı tahin
1limonun suyu
1 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Bir fiske pul biber
Sızma zeytinyağı
100g kadar fındık (150 derece fırında 15 dakika kavrulmuş ve sonra ince kıyılmış olarak) (önemli)
Bir fiske himalaya tuzu
Sos malzemeleri karıştırılarak semizotuyla harmanlanır, fındık ince ince kesilerek ya da dövülerek servisten önce üstüne serpilir.

Afiyet Olsun...