2 Eylül 2012 Pazar

Paylaşmak istediklerim...

Kış'a hazırlık...

Yaza veda ederken hala daha pazarlarda bulmak mümkün olan yaz sebze ve meyvelerinden kışa hazırlık yapmak mümkün. Reçel, marmelat, konserve ve hatta tarhana yapmak isteyenler haydi iş başına...Derin donduruculara koyabileceğiniz bazı şeyleri de atlamamak lazım; közlenmiş patlıcanları kabuklarıdan ayırıp, lezzetine doyum olmayan domatesleri küçük küçük doğrayıp ve barbunyaları ayıklayıp piknik poşetlere ya da ağzı kilitli poşetlere koyarsanız, aniden gelen misafirlerinize 45-50 dakia içinde süper sofralar hazırlayabilirsiniz. Benden hatırlatması...




Ayrıca Gül Cemiloğlu gibi hazırlıklarını çoktan yapıp buzdolaplarına ve mutfak raflarına kaldırmış olan arkadaşlarımın da ellerine sağlık:)

Mutlu'nun Çilekli Milföy Tatlısı...

Pişirdiğimiz yemekler yaratıcılığımız ve hayal gücümüzle sınırlıysa eğer işte size güzel bir  yaratıcılık ve hayal gücü örneği... Milföy hamuru ile yapılan çilek ya da başka diğer meyvelerle zenginleştirilmiş, genelde hep aynı veya benzer krema tarifleriyle birlikte hazırlanan pastalara alternatif bir tarif sevgili Mutlu'dan geliyor...




Malzemeler:

Muhallebi:

1 kg süt
1 Ajda bardak şeker
4 dolu dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yumurta
1 paket krema

Muhallebinin Yapılışı:

Tüm malzeler çırpılır ve pişirilir.
1 paket krema konur ve tekrar çırpılır.
Cam bir kaba dökülür, bir gün önce yapıp dolapta tutulursa daha iyi olur.

Diğer Malzemeler

5 kare milfoy hamuru
Çilek

Tatlının Yapılışı:

Milföyler açık kahverengi olana kadar fırında pişirilir.
Çilekler yıkanır doğranır. Milfoyler kırılır.
Önce çilekler sonra kırık milfoyler muhallebinin üzerine konur, en son biraz daha çilek konarak kaşıkla servis yapılır.

Afiyet Olsun...

NOT: Mutlu der ki; ayaklı bir cam kapta çok şık oluyor :)

Mutlu'nun Yeşil Elmalı Kuşkonmazı...

Mutlu'nun Yeşil Elmalı Kuşkonmazı

Malzemeler:

Taze Kuşkonmaz
Yeşil Elma
Parmezan peyniri
Fesleğen Yaprakları
Çamfıstığı ya da dolmalık fıstık
Balsamic sirke
Zeytinyağı

Yapılışı:

Kuşkonmazın alt kısmı tohum kısmından tutulup tıraşlanır.
Buharda 5 dakika haşlanır.
Yeşil elmalar soyulur. Traş yapılıp tabağa yayılır, üzerine biraz zeytinyağı ve balsamic konur. Üzerine parmezan peyniri  tıraşlanır, arzuya göre çamfistığı konabilir, fesleğen yapraklarıyla süslenir. En üste balsamic ve zeytinyağ gezdirilerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

Mutlu'dan fotoğraf geldi...