Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet pırasa
2 adet havuç (arzuya göre)
Tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Böreği hazırladıktan sonra üzerine dökmek için:1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Hazırlanışı:
Pırasaların ayıklanır ve ince ince doğranır. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur, pırasalar ve arzuya göre rendelenmiş havuçlar eklenir, tuzu da ilave edilerek kavurulur. Pırasalar soğumaya bırakılır. Diğer bir tarafta yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurta çukur bir kasede iyice karıştırılır. Bu karışım uygun bir yere serilen yufkaların üstüne sürülür ve pırasalı harçtan konarak yufka rulo şeklinde yarısına kadar sarılır ve tam ortadan yarıya kesilerek aynı işlem kalan yarısı için de tekrarlanır. Tüm yufkalar bitip tepsiye yerleştirildikten sonra karışımın kalanı böreğin üzerine sürülür ve fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir...
Afiyet Olsun...