25 Ekim 2011 Salı

Feryal’in Gülriz Sururi TV Programlarında İzleyip Uyguladığı Makarna

KuşYuvası

Malzemeler:
1paket makarna(ince spagetti)
1küçük paket krema
1yumurta
10 dilim pastırma
200gr. Kaşar peyniri(10 dilim kadar ince ince kesilmiş)
10 dilim domates
Muskat (Küçük Hindistan cevizi ,bıçakla kıyılıp,süzgeçten geçirilecek)
Fesleğen Sosu
Kekik
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Haşlanmış makarnanın içine yağ, sarımsak, muskat, kekik, tuz, karabiber katılarak karıştırılır.
Sos:
Yumurtalar çırpılıp, krema ile karıştırılır. Bu karışımın yarısı makarnanın içine konur, yarısı da üzerine koymak için saklanır.
Servis İçin Hazırlık:
Cam bir tart kalıbı yağlanır. Servis çatalı ile makarna tencereden alınıp, bu kabın içinde spagetti yer gibi kıvrılarak şekil verilir. Bir kişinin yiyebileceği miktarda kıvrılarak elde edilmiş porsiyonlar başka bir servis tepsisine dizilir. Ayrılan sos hepsinin üstüne paylaştırılır. En üste de sırayla, birer dilim pastırma, domates, kaşar peyniri ve bir kekik dalı yerleştirilir. 200 derecelik fırında 15 dakika tutulur.
Daha sonra geniş bir spatula yardımıyla tabaklara servis edilir.

AFİYET OLSUN...               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder