14 Nisan 2014 Pazartesi

BADEMLİ LEZZETLER...


Çiğ bademleri akşamdan sıcak suya koyun, sabah kabuklarını ayıklayıp bir öğütücü yardımıyla püre haline getirin. Muz, armut vb meyvalar ve tarçın ilave edip öğütmeye devam edin. Bal ile tatlandırın. Servis kaplarınıza alın.  Arzu ettiğiniz meyvalarla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun...

YER ELMASI ÇORBASI...



 Malzemeleri:
5-6 adet yerelması, 1 soğan, 1 havuç, 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su, yarım su bardağı badem sütü, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber

 Hazırlanışı:
Yerelması çorbası: Soğanı soyup kıyın. Havucu ve yerelmalarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Havuç ve yerelmasını ilave edip 10 dakika kısık ateşte soteleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Ocaktan almadan üzerine bol bol maydanoz kıyın ve de servis yaparken arzu ettiğiniz baharatlarla süsleyin.
Afiyet Olsun...

KİNOA İLE LEZZETLER...




http://food52.com/blog/10111-what-to-do-with-leftover-quinoa TAKİP EDİN :)