Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 yumurta akı
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Haşhaş
Yufka
Yufkanın arasına Sürülecek Harç:Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 yumurta akı
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Haşhaş
Yufka
1,5 su bardağı zeytinyağı (arzuya göre daha az konabilir)
1 yumurta
1 şişe soda
Yapılışı:
1 su bardağı yeşil mercimek haşlanır. 10-15 dakika süzgeçte bekletilip süzülmesi sağlanır. 1 kuru soğan minik minik doğranır. Sıvı yağda pembeleştirilir. Yarım tatlı kaşığı biber salçası ve domates salçası, tuz, karabiber ve pul biber soğanlara eklenir. En son haşlanmış mercimekler de konur ve bir iki kere yağda çevrildikten sonra altı kapatılır, ılınınca 1 yumurtanın akı ilave edilip bekletilir. Diğer bir yandan yufkanın bir tanesi yayılır. Yarısına hazırlanan harç sürülür, diğer yarısı üstüne kapatılarak, yarım ay şekli elde edilir. Ortaya çıkan yarım ay şeritler halinde kesilir, daha sonra da kareler oluşturulur. Karelerin içine mercimekli iç konulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Üçgenlerin üzerine yumurta sarısı sürülerek, haşhaş serpilir. 180 derece fırında alt üst pişirilir, fırından çıkınca sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun…
NOT: Sıvı Yağ miktarı azaltılabilir.