9 Ocak 2012 Pazartesi

Pınar'dan Armut Şeklinde Patatesli Mantar...

Sevgili Pınar Siyahi aşağıdaki linki attığından bu yana deneme şansım olmamıştı. Denedim, nefis, herkese tavsiye ediyorum. Muskat cevizi çok hoş bir tat veriyor. Ben fesleğen yaprağıyla değil nane ile süsledim tariften farklı olarak. Bir de 8 kişilik diyor, ama 13 tane çıktı bu malzemeden. Tarifi aynen uyguladığım için tekrar yazmıyorum, linke tıklamanız yeterli. Afiyet Olsun...


ÇOK HOŞ DURUYOR. BİLGİLERİNİZE EFENDİM. LOVE YOUU VE ŞİMDİDEN MUTLU UNUTULMAZ BİR YIL DİLİYORUM. Pınar

http://www.lciturkiye.com/sayfa/1191/0/Armut-Seklinde-Patatesli-Mantar 

Emel’in Ayvalı Portakallı Kereviz Yemeği

Emel’in Ayvalı Portakallı Kereviz Yemeği
Malzemeler:
1 adet büyükçe kereviz
2 adet küçük boy havuç
1 adet ayva
1 adet kuru soğan
2 adet portakal (biri doğranıp süslemek için, biri suyunu sıkıp kullanmak için)
1/2 adet limon
1adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
2-3 kaşık zeytinyağı
1 tutam kereviz yaprağı
Su
Tuz
Yapılışı:
Doğranmış soğanlar ve havuçlar zeytinyağı ile kavrulur sonra doğranmış kerevizler (arzuya göre enginar gibi ya da küp küp doğranabilir) atılıp biraz kavrulur. Doğranmış ayvalar (kabukları soyulup) ilave edilir ve bir-iki çevrilir. Sıcak su ve tuz ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Pişmeye bırakılır. Diğer tarafta 1 portakalın suyu, yarım limon suyu, 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı un hep birlikle karıştırılır. Yemeğe ilave edilir. Üzerine doğranmış kereviz yaprakları ve dilimlenmiş portakallar atılır ve pişirmeye devam edilir. Pişirme işi bitince porselen veya cam bir kaba en alta kerevizler (eğer enginar gibi doğranmışsa), kerevizlerin üstüne dilimlenmiş portakallar, çevresine ayva ve havuçlar en üste de kereviz yaprakları konarak servis yapılır.
Afiyet Olsun…