25 Ekim 2011 Salı

Gülgün Abla'nın Şarlot Pastası ya da Rokoko

Gülgün Abla'nın Şarlot Pastası ya da Rokoko

Malzemeler:
100gr. margarin
1,5 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı şeker
500gr. şeker
1 yumurta sarısı
500 gr kedi dili bisküvisi
1 paket kremşanti
Arzuya göre; ayıklanmış çam fıstığı (yeşil fıstık) ve parça çikolata


Yapılışı:
Tek tek ıslatılan kedi dili bisküviler cam kabın içine yerleştirilir Kedi dillerinin uçları daha sonra sepet görüntüsü versin diye kabın biraz dışında bırakılır. Diğer bir yanda; margarin, kakao ve un miyane şeklinde kavrulur. Kavrulan karışıma süt ilave edilir. Koyu bir muhallebi kıvamını alınca yumurta sarısı ilave edilip kaşıkla soğutulur. Bir paket kremşanti ise pakette tarif edildiği şekilde hazırlanır.
Daha önceden yerleştirilmiş olan kedi dili bisküvilerinin üzerine önce kremşanti, sonra soğutulmuş olarak bekleyen kakaolu muhallebi sırasıyla konur. Aralara parça çikolatalar serpilebilir. En üstüne ve hatta içine de yeşil fıstık konarak süslenir.

Servis Şekilleri:
Arzu edilen; servis yaparken bir sepet görüntüsü oluşturmaktır. Bu sepetin içinden kaşıkla tabaklara servis yapılır.
Diğer bir servis şekli için ise;
Yuvarlak bir kaba naylon folyo geçirilip, tek tek ıslatılan kedi dili bisküviler kabın içine yerleştirilir. Arasına sırasıyla, kakaolu muhallebi ve kremşanti konur. (Bu alternatifte kremşantinin bir kısmı ayrılarak daha sonra üzerine sürmek için buzdolabının normal bölümünde bekletilir.)  En üste tekrar bir sıra ıslatılmış kedi dili bisküvisi dizilir. Üzeri naylon folyo ile örtülüp buzdolabının derin dondurucusuna konulur. Daha sonra servis yapılmak üzere buzdolabından çıkartılır, yuvarlak porselen bir tabağa ters çevirilir. Yarım daire şeklindeki pastanın çevresine, bir kısmı daha önceden ayrılarak bekletilen kremşanti bıçak ya da kaşığın tersi kullanılarak sürülür. Üstüne parça çikolata ya da yeşil fıstık serpilir. Kesilerek servis yapılır. Bu şekliyle adına ROKOKO demek de mümkündür :)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder