Annemin Su Muhallebisi
Malzemeler:
4 su bardağı su
3 su bardağı süt
1 su bardağı buğday nişastası (1 parmak kadarı un olacak şekilde)
2 çorba kaşığı toz şeker
Üstü için malzemeler:
Arzuya göre üzerine;
Vanilyalı ya da sade sütlü dondurma ve nane yaprağı
Gül suyu ve pudra şekeri,
Pekmez veya çeşitli marmelatlar kullanılabilir.
Yapılışı:
Tüm malzemeler biraraya getirilerek muhallebi şeklinde pişirilir. Daha önceden içlerinden su geçirilerek hazırlanmış kalıplara dökülür (Ters çevirince kalıptan kolay çıkması için su geçirmek önemlidir).Kalıptan ters çevrilerek servis tabağına alınan muhallebi arzuya göre pudra şekeri ve gül suyu, pekmez veya dodurma üzerine 1 adet nane yaprağı ile servis yapılabilir. Kalıplara dökülmediği taktirde, büyük bir kalıba yada tepsiye dökülüp, daha sonra kesilerek, sözü geçen malzemelerle tatlandırmak ve süslemek suretiyle servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:
4 su bardağı su
3 su bardağı süt
1 su bardağı buğday nişastası (1 parmak kadarı un olacak şekilde)
2 çorba kaşığı toz şeker
Üstü için malzemeler:
Arzuya göre üzerine;
Vanilyalı ya da sade sütlü dondurma ve nane yaprağı
Gül suyu ve pudra şekeri,
Pekmez veya çeşitli marmelatlar kullanılabilir.
Yapılışı:
Tüm malzemeler biraraya getirilerek muhallebi şeklinde pişirilir. Daha önceden içlerinden su geçirilerek hazırlanmış kalıplara dökülür (Ters çevirince kalıptan kolay çıkması için su geçirmek önemlidir).Kalıptan ters çevrilerek servis tabağına alınan muhallebi arzuya göre pudra şekeri ve gül suyu, pekmez veya dodurma üzerine 1 adet nane yaprağı ile servis yapılabilir. Kalıplara dökülmediği taktirde, büyük bir kalıba yada tepsiye dökülüp, daha sonra kesilerek, sözü geçen malzemelerle tatlandırmak ve süslemek suretiyle servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder