6 Ocak 2012 Cuma

Hatice Hanım'ın Sulu Köftesi...

Hatice Hanım'ın Sulu Köftesi

Malzemeler:
1/2 kg köftelik kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yumurta
1 dilim ufalanmış ekmek
1 adet havuç
1 adet patates
Arzuya göre 1 avuç bezelye
1/2 adet sıkılmış limon
Tuz
Karabiber
Karbonat
1/2 çay bardağı pirinç

Yapılışı:
Öncelikle havuç ve patatesler çok küçük küpler halinde doğranır. Diğer yanda yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek, yumurtanın akı, biraz tuz, biraz karabiber ve 1 çay kaşığı karbonat hepbirlikte yoğrularak köfte harcı hazırlanır. Pirinçler de eklenir ve karıştırılır. Bu karışımdan çok minik minik köfteler hazırlanır. Orta boy bir tencereye tamamen dolmayacak şekilde su konur ve kaynatılır. Hazırlanan köfteler, havuçlar ve en son patatesler kaynayan suya atılıp hepsi birarada pişirilir. Yarım limon ve yumurtanın sarısı iyice çırpılarak terbiye hazırlanır. Kaynayan sudan kaşıkla yavaş yavaş terbiyeye ilave edilerek ılınması sağlanır. Ilık olduğundan emin olunca yumurtanın ani sıcakla pişmesine engel olacak şekilde alıştırarak terbiye çorbaya ilave edilir. Bir taşım daha kaynayınca ateşten indirilir. Kızarmış ekmekle servis yapılır.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder