16 Nisan 2013 Salı

Nişastalı Pasta...

Malzemeler:
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay  bardağı şeker
1 paket vanilya yada 1 tatlı kaşığı damla sakızlı reçel

Yapılışı:Tüm malzemeler tencerede kaynatılır ve muhallebi haline getirilir.

Başka tencerede;

Malzemeler:6 çay bardağı  vişne suyu
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı şeker
Yapılışı:Tüm malzemeler tencerede kaynatılır ve muallebi haline getirilir.

Birlikte Yapılışı:
Yuvarlak çukur cam kaba önce beyaz muhallebi dökülür, sonra hemen ortasına yavaş yavaş vişneli muhallebi dökülür. En iyi sonuç için bir gün önceden yapılması önerilir. Soğutulduktan sonra dilimleyerek servis yapılması gerekir.
.
Afiyet Olsun...

Not: Ortası kırmızı etrafı beyaz oluyor, çok güzel bir görüntü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder