16 Nisan 2013 Salı

Gülay'ın Muhallebisi...

Malzemeler:
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1/2 paket krema

Karamelize etmek için:
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su
Biraz krema

Yapılışı:Tüm malzemeler ocakta muhallebi gibi pişirilir. İçine 1/2 paket krema konur ve karıştırılır.
Cam bir kaba dökülür.

Ayrı  bir yerde 4 yemek kaşığı şekeri karamelize edilir. 1/2 çay bardağı su  ve biraz krema ilave edilir. Bu karışım servis sırasında üzerine dökülmek üzere hazırlanır.
Daha süslü bir görüntü için bir milfoy hamuru fırınlanır ve kırık kırık yapılıp en üste yerleştirilir, soğutulduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet Olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder