Malzemeler:
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1/2 paket krema
Karamelize etmek için:
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su
Biraz krema
Yapılışı:Tüm malzemeler ocakta muhallebi gibi pişirilir. İçine 1/2 paket krema konur ve karıştırılır.
Cam bir kaba dökülür.
Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı şekeri karamelize edilir. 1/2 çay bardağı su ve biraz krema ilave edilir. Bu karışım servis sırasında üzerine dökülmek üzere hazırlanır.
Daha süslü bir görüntü için bir milfoy hamuru fırınlanır ve kırık kırık yapılıp en üste yerleştirilir, soğutulduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun...
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1/2 paket krema
Karamelize etmek için:
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su
Biraz krema
Yapılışı:Tüm malzemeler ocakta muhallebi gibi pişirilir. İçine 1/2 paket krema konur ve karıştırılır.
Cam bir kaba dökülür.
Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı şekeri karamelize edilir. 1/2 çay bardağı su ve biraz krema ilave edilir. Bu karışım servis sırasında üzerine dökülmek üzere hazırlanır.
Daha süslü bir görüntü için bir milfoy hamuru fırınlanır ve kırık kırık yapılıp en üste yerleştirilir, soğutulduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder