Zuhal Teyze'nin Karapastası
Malzemeler:
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı limonda eritilmiş karbonat(kabartma tozu da olabilir)
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı limonda eritilmiş karbonat(kabartma tozu da olabilir)
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra, daha öceden eritilmiş ve soğumaya bırakılmış olan margarin eklenerek karıştırılır. Daha sonra sırayla diğer malzemeler bir elekten geçirilmek suretiyle karışımın üzerine konulup, yağlanmış kek kalıbına boşaltılır ve orta hararetli fırında pişirilir. Fırından çıktığında biraz nefes aldıktan sonra bir bardak soğuk süt kaşık yardımıyla tüm kekin üzerine dökülerek ıslatılır. Çok ıslanmasını isteyenler süt miktarını arttırabilirler.
Bu keki daha hafif hale getirmek için margarini 2 parmak kadar daha az kullanmak mümkündür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder