Yüksel Teyze'nin Böreği (Büzgülü Börek)
Malzemeler:
Arzu edilen sayıda yufka
Lor Peyniri (Arzuya göre beyaz, tulum ve kaşar gibi çeşitli peynirler karıştırılarak çok peynirli hale getirilebilir)
Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve 2 kaşık yoğurt
Arzu edilen sayıda yufka
Lor Peyniri (Arzuya göre beyaz, tulum ve kaşar gibi çeşitli peynirler karıştırılarak çok peynirli hale getirilebilir)
Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve 2 kaşık yoğurt
Yapılışı:
Yufka yayılır ve çok az miktarda sıvı yağ el ile üzerine sürülür. (Tereyağ sevenler sıvı yağ yerine tereyağ kullanabilirler)
Daha önceden hazırlanan peynir karışımı (içine isteyen maydonoz da doğrayabilir) yufkanın üzerine serpilir. Daha sonra yufka elle büzülerek uzun bir şerit haline getirilir ve bıçak yardımıyla elimizin büyüklüğünde kesilerek, önceden yağlanan tepsiye dizilir. Bir yufka şeridinden yaklaşık 5-6 dilim oluşturulabilir. Üzerine hiçbirşey sürülmeden alt-üst fırında üzerleri pembeleşene kadar tutulur. Pembeleşince çıkarılıp üzerine daha önceden hazırlanmış yumurta ve yoğurt karışımı sürülür. En son bir kez daha fırına konur ve üzeri kızarıncaya kadar beklenir. Fırından çıkarıp sıcak, sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder