Kayınvalidemin Ispanaklı Böreği
Malzemeler:
4 adet yufka
1 kg ıspanak
250 gr kıyma
1 adet büyük soğan
tuz
karabiber
2 adet yumurtanın sarısı
4-5 kaşık yoğurt
Üzerine sos için:
Yoğurt
Sarımsak (dövülmüş)
Eritilmiş kırmızı biberli tereyağ
4 adet yufka
1 kg ıspanak
250 gr kıyma
1 adet büyük soğan
tuz
karabiber
2 adet yumurtanın sarısı
4-5 kaşık yoğurt
Üzerine sos için:
Yoğurt
Sarımsak (dövülmüş)
Eritilmiş kırmızı biberli tereyağ
Yapılışı:
Öncelikle ıspanaklar iyice yıkanıp doğranır ve süzülmeye bırakılır. Böreğin içini hazırlamak amacıyla soğan, kıyma, tuz ve karabiber kavrulur. Henüz kıyma sıcakken, doğranmış ıspanaklar ile karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Böylece ıspanaklar pişirilmez ama hafifçe öldürülmüş olur. Başka bir yerde yufkalar serilerek 4 eşit parçaya bölünür(yağlamaya gerek yok). Hazırlanan içerikten bol bol kenarlarına konarak önce sigara böreği mantığı ile sarılıp daha sonra gül böreği mantığı ile döndürülerek, önceden sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış alt-üst fırına sürülüp üstünün kızarması beklenir. Üstü hafif kızardıktan sonra çıkartılıp yumurta ve yoğurt karışımı sürülerek tekrar fırına verilir.
Piştikten sonra aynı mantı servisi yapar gibi sarmısaklı yoğurt, kırmızı biberli tereyağ eşliğinde servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder