Malzemeler:
1 kg yeşil domates
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay bardağı bulgur
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
2 su bardağı su
Kıyılmış taze nane
Kıyılmış dereotu
Kırmızı pul biber (arzuya göre)
Yapılışı:
Sarımsak ve soğanlar suyla çevrilir. Dörde beşe bölünmüş domatesler de tencereye eklenir. Biraz daha çevrilip üzerine bulgur serpilir. Sıkılmış limon, tuz ve arzuya göre kırmızı pul biber de konup, tencerenin kapağı kapatılır. Bir taşım kaynayınca kıyılmış dereotu ve nane ilave edilip, zeytinyağı da üzerine gezdirilir. Sıcak sıcak servis yapılır, ama istenirse soğuk da yenebilir..
Afiyet Olsun...
Hiç durmayın yaz bitmeden, yeşil domatesler tükenmeden deneyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder