Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kuru incir
1 avuç kırılmış ceviz
2-3 sap doğranmış dereotu
2-3 sap doğranmış taze nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı:
1 su bardağı kinoa yıkama suyu berraklaşıncaya kadar bol bol yıkanır. Süzüldükten sonra 1 kaşık zeytinyağı ile teflon bir tavada 5 dakika kavrulur. Daha sonra başka bir yerde kaynatılan su ve tuz pilav tavasına ilave edilir. Kapak kapatılıp 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakılır. Demledikten sonra kırılmış ceviz, kıyılmış kuru incir, ince doğranmış dereotu ve nane ilave edilir. Nar ekşisi, pul biber ve biraz zeytinyağı ile karıştırılarak servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder