5 Mart 2012 Pazartesi

Yöresel Bir Lezzet: Kar's Otelin Şefi Saner Bey'in Evelik Çorbası

Kendi el yazısıyla ve şefimizin dilinden Evelik Çorbası'nın tarifi


Kars’a harika bir seyahat yaptık. Karın bembeyaz sessizliğinden geriye çok güzel anılar kaldı. Her ne kadar ‘’Yediğin içtiğin senin olsun bize gördüklerini anlat!’’diye bir deyişimiz olsa da bloguma aktarmak istediğim güzel bir tarif var bu anıların içinden. Aklımızda kalan en önemli şeyler yediklerimiz değildi şüphesiz. Ama ‘’Evelik Çorbası’’ndan, tam mevsiminde yeme şansını yakaladığımız ‘’Kaz’’ etinden, meşhur gravyer peyniri ve Kars balından söz etmeden olmaz tabi ki. Evelik çorbası için ‘’Evelik Otu’’ nereden bulunur bilemem, belki de bulamazsak onun yerine pazı veya pazıya benzeyen bir yeşillik koyabiliriz. İşte size Kars’ta konakladığımız Türkiye’nin en güzel butik otellerinden biri olan Kar’s Otel’in şefi Saner Bey’in kaleminden Evelik Çorbası…
Afiyet Olsun...

İşte bu da Kars kazı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder