Serap Abla'mın Krem Karamel…
Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Ağdası:
1/2 su bardağı şeker
1 fincan su 2-3 damla limon
Yapılışı:
Öncelikle bir tavaya şeker ve limon konup ağdası hazırlanır ve kalıpların dibine konur. Daha sonra yumurta, şeker, süt ve vanilyadan oluşan karışım hazırlanır ve dibinde ağda bulunan kalıplara dökülür. Tepsiye sıcak su koyulur. Kalıplara konmuş krem karameller suya yerleştirilir. 200 derece alt-üst fırında pişirilir. Fırından çıkınca kalıplar tek tek tabaklara ya da bir servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder