Çok sevdiğim kaşar lorunu her yerde bulmak mümkün olmuyor. Pazarda ya da bir şarküteride bulduğumda mutlaka alıyorum. Evde sadece ben yediğim için hemen tüketemiyoruz ve tuzsuz olması nedeniyle kaşar loru çabucak bozuluyor. Dolayısıyla herhangi başka bir amaçla aldığım bu loru börek, çörek veya kurabiyelerin içine koyarak değerlendirmek gerekiyor. Çayın yanına lorlu minik kurabiyeler yapma fikri bizim evde böyle doğuyor, ama çok da iyi oluyor. Bu sayede çay saatlerimiz çok lezzetli ve gayet sağlıklı kurabiyelerle şenlenmiş oluyor. İşte tarifimiz;
Malzemeler:
- 200 gr. tuzsuz lor
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tutulmuş margarin
- 1/2 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
200gr. tuzsuz lor, 1 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı yumuşak margarin, konup karıştırılır. Kabartma tozuyla birlikte bir süzgeç yardımıyla elenen 2 bardak un bu karışıma ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Top top küçük parçalara ayrılır ve avuç içinde yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sürülmez. Orta hararetli fırında pişirilir. Kurabiyelerin üzeri hafifçe çatlamaya ve rengi pembeleşmeye başlayınca fırından çıkarılır. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun…
- 2 su bardağı un
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder